Evenimente, Noutati

(Re)start pentru balneologia romaneasca

            OPTBR ( Oficiul pentru Turism Balnear din Romania) si desprespa.ro au dau startul celei mai mari campanii de susținere a balneologiei românești: Romania Balneara. Obiectivul campaniei? Sa promoveze resursele naturale de cura ale Romaniei si cele peste 160 de statiuni balneare ale tarii.

„Romania poate si are cu ce. Avem resurse naturale de nepretuit: ape carbogazoaze, ape oligominerale, ape alcaline, ape feruginoase, ape clorosodice, ape sulfuroase, ape radioactive, ape arsenicale, lacuri terapeutice, emanatii de gaze, mofete, namoluri, saline, fitoterapie, factori de clima. Avem locuri magice in Romania: Tusnad, Vatra Dornei, Baile Govora, Sovata, Baile Herculane, Calimanesti, Techirighiol, care au nevoie de recunoastere si de sustinere. Campania „Romania balenara” are misiunea sa creeze vizibilitate pentru resursele naturale vindecatoare ale tarii, pentru locatiile balneare si pentru programele lor de preventie si tratament. “, spune Nicu Radulescu, presedinte OPTBR.

28 de statiuni balneare din Romania au aderat deja la campania Romania Balenara. Ei vor crea programe  speciale de terapie si tratament destinate oamenilor activi, tineri, cu nevoi diferite. Azi, turismul balnear nu se adreseaza doar persoanelor cu probleme medicale, ci si acelor care vor sa se relaxeze, sa-si regaseasca vitalitatea sau sa-si imbunatateasca starea fizica.

În 2019, peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit peste 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare în stațiunile de gen din România. Prețul mediu al unui sejur de sănătate? 797 de lei/ persoană. Pentru 2020, OPTBR estimeaza o crestere de minim 10-12 % a numarului de turisti care aleg sanatatea sustinuta de resursele naturale ale Romaniei.

Împreună putem susține ROMÂNIA BALNEARĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *