Noutati

Quiche cu ton, cald sau rece, un deliciu de reteta

http-_prod-static9-net-au___media_images_kitchen_2011_10_24_12_00_tuna-corn-and-onion-quiche

Uneori, demersul alaturarii ingredientelor pentru a uimi papilele gustative nu e mai mult decat un dans. Pentru a vedea cat de usor poate fi, exista o solutie care nu va da niciodata gres in orice moment al saptamanii, indiferent daca astepti prieteni in vizita sau esti in familie, daca trebuie sa pregatesti ceva la minut sau, dimpotriva, sofisticat. Pentru ca parerea profesionalistilor conteaza, chef Liviu Balint, ambasador Podravka pentru brandurile Vegeta si EVA conserve de peste, recomanda cu incredere tonul in orice situatie in care  nu e loc decat de preparate de succes. Un quiche de ton nu numai ca va face deliciul unei mese in orice imprejurare, dar va surprinde prin delicatetea si finetea texturii, prin gustul placut si rafinat.

Acest preparat va fi gata in ceva mai mult de o ora, dar rezultatul nu va lasa pe nimeni sa se opreasca doar la o simpla gustare. Te vei remarca drept un bucatar excelent printr-o reteta foarte simpla si de efect.

 

Pentru aluat, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

250 g faina

125 g unt

1 ou

1 lingurita smantana

un praf de sare

 

Pentru umplutura, vei pregati:

250 g Eva ton in suc propriu

150 g fasole fiarta

100 g mazare fiarta

100 g cascaval

4 oua

1 ceapa

2 rosii;

2 catei de usturoi

2 linguri ulei de masline

sare si piper

 

Pentru a prepara aluatul, vei adauga oul batut si amestecat cu smantana peste faina in care ai incorporat untul si praful de sare. Acest amestec se omogenizeaza si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu unt care se lasa la frigider pret de o ora.

In timp ce aluatul se odihneste, te vei ocupa de prepararea umpluturii. Pentru inceput, se taie marunt ceapa, usturoiul si rosiile si se calesc doar primele doua intr-o tigaie cu ulei de masline. Imediat ce acestea se inmoaie, e timpul sa adaugi si rosiile, sare si piper dupa gust si sa amesteci pana se omogenizeaza. Vei bate ouale separat si le vei amesteca cu putina sare, piper si cele 250 de grame de Eva ton in suc propriu. Compozitia astfel pregatita se imbogateste cu fasole fiarta taiata in bucati mici si mazare, de asemenea, fiarta. La final, se toarna si amestecul de rosii cu ceapa si usturoi si se amesteca bine

Pentru coacere, e nevoie sa incalzesti cuptorul in prealabil. Pentru inceput, aluatul se introduce la cuptor timp de 10 minute, dupa care se scoate din cuptor si se umple cu amestecul deja pregatit. Totul va capata un aspect si mai apetisant, dar si un gust desavarsit daca, la final, vei rade cascaval si vei lasa ca totul sa se patrunda si sa se rumeneasca la o temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute..

 

Nimic nu va fi mai bun alaturi de acest preparat decat un ayran racoritor, prin urmare iti uram de pe acum „Bon appetit!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *