Sanatate, Wellness

Plan de detoxifiere pentru o zi

Ce stii in mod concret despre detoxifiere? Esti in stare sa iti dai seama daca al tau corp functioneaza la capacitate maxima?

detox

Ei bine, iata ce ne indica dr balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Resort Sovata: “corpul nostru este intr-o stare de continua detoxifiere atata timp cat ficatul, rinichii si colonul functioneaza ca la carte. In functie de alimentatie si de nivelul de miscare, cantitatea de toxine neeliminate va fi diferita. Procesul intoxicarii incepe in copilaria timpurie si continua toata viata pana la moarte.”

Daca vrei sa faci o detoxifiere exemplara, atunci te duci la Sovata, te dai pe mana dr Pretorian si esti ca nou. Insa tot e bine sa stii cateva date de baza.

Principalele sisteme de detoxifiere sunt: pielea, sistemul limfatic, ficatul, intestinul, rinichii si plamanii. Si atunci cand pornesti la drum ca sa te detoxifiezi, e nevoie sa stii ca  aceasta experienta va incepe cu organele de detoxifiere cele mai putin afectate.

Va exista un focus pe curatarea colonului, a limfei si a rinichilor. Pentru ca detoxifierea celor trei organe de mai sus trebuie sa o preceada pe cea a ficatului.

“Imediat dupa detoxifierea limfatica, se recomanda hidratare intensiva si mișcare moderata (plimbare, inot), dar nu fitness de mare intensitate.”, ne explica specialistul de la Sovata. Si tot ea ne indica un model de plan de alimentatie zlinic de detoxifiere:

 

Dimineata

La trezire – un pahar cu apa calda cu lamaie si cu putinsa sare

Apoi, un suc proaspat de legume sau  un suc de verdeturi diluat cu apa.

Dupa 30 de minute – o masa de fructe – dar se va manca un singur tip de fruct.

Pana la pranz nu se mananca nimic altceva decat fructe.

Se ia o pauza de minim o ora pana la dejun.

Pranzul – incepeti masa cu o cantitate mare de salata – verdeturi plus alimente amidonoase sau un singur tip de proteina animal ( ori branza, ori peste, ori ou, ori carne)

Pana seara – beti apa, sucuri proaspete de fructe si legume

Cina – se va lua cu cel putin 3 ore inainte de culcare. Incepi tot cu o salata mare la care se adauga o supa de legume sau un singur tip de proteina animal.

Daca vrei mai multe detalii, da un click pe pe www.danubiushotels.ro.

 

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *