Noutati

Pana si firul de par are nevoie de protectie solara!

In timpul sezonului cald, parul si pielea sunt expuse unei cantitati mai mari de raze UV, care au si o intensitate mult mai crescuta decat in restul anului. De aceea, este inevitabil ca structura firului de par sa nu fie afectata, cu atat mai mult cu cat intervin si alti factori precum vantul, apa sarata sau clorul din piscine. Parul se usuca, devine mai poros, iar culoarea se matuieste.

Arabella Zadic, trainer SP , explica modul in care razele ultraviolete afecteaza parul:

  • Radiatiile UVA, UVB si radiatia vizibila deterioreaza pigmentul natural din firul de par, melanina. Acest efect poarta numele de foto-decolorare. In mod normal, melanina are un rol de filtru natural de protectie UV, dar din nefericire este si ea deteriorata in timpul acestui proces. Consecinta imediata este o matuire vizibila a culorii parului.
  • Radiatiile ataca si structura interna proteinica a firului si are ca efect degradarea parului si modificarea suprafetei cuticulei, care capata aspect neuniform, degradat si isi pierde stralucirea.

„Este foarte importanta utilizarea unui produs cu rol de protectie. Sunt recomandate produsele ce contin filtre impotriva razelor UVA si UVB, dar si ingrediente cu rol de hranire a firului. Acestea vor forma un film in jurul firului, astfel incat parul sa fie protejat pana in profunzimea structurii interne” sustine Arabella Zadic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *