Inghetata este poate cel mai iubit desert din intreaga lume, iar italienii au dus prepararea ei la nivel de arta culinara – de la clasicul sorbetto pana la rafinata gelato, acestia detin secretul imbinarii perfecte intre textura fina, aromele irezistibile si gustul desavarsit. Daca inghetata este slabiciunea ta, incearca sortimentele de la Alpin57Lux si traieste o vara italieneasca pe meleaguri romanesti!
Gelato
La fel ca si in cazul pizzei, napoletanii se fac „vinovati’’ de crearea primei inghetate cremoase, care a aparut intr-o carte de bucate din secolul al 18-lea. Atunci, italienii au descoperit ca grasimea din lapte da un gust fin, cremos si irezistibil. Odata ce produsele lactate au fost introduse in prepararea inghetatei, fiecare nationalitate a adoptat acest desert delicios si l-a reinterpretat in maniera proprie, iar italienii au creat un adevarat fenomen culinar, cunoscut sub numele de „gelato”.
Gusta inghetata Transalpina de la Alpin57Lux si bucura-te de gustul superpremium de rom, stafide si ananas, ciocolata, caramel, artar sau nuci pecan, care poate concura cu succes orice gelato italian! Consistenta bogata si aromele desavarsite te vor duce cu gandul in Italia, pe taramul inghetatei!
Inghetata
Diferentele de aroma si textura intre gelato-ul traditional si versiunile moderne de inghetata sunt aproape insesizabile, observate doar de catre cunoscatorii fini. Gelato se face cu lapte, uneori chiar degresat, cu un aport mai mic de grasime decat cel din smantana folosita in inghetata. Continutul redus de grasime lactata permite aromelor din gelato sa iasa in evidenta. Acestea se intensifica si datorita faptului ca aerul nu poate patrunde, gelato fiind mai degraba densa decat aerata.
Daca iti place inghetata densa si consistenta, cu arome intense ca ale italianului gelato, Malgra este optiunea perfecta pentru tine! Alege din varietatea de arome precum fistic, ciocolata, rom cu stafide, fructe de padure, vanilie sau tiramisu si creeaza-ti propria gelaterie, chiar la tine in bucatarie!
Sorbetto
Sorbetto este un tip de inghetata indragit, se pare, inca din lumea antica. Se crede ca a fost introdus in sudul Italiei de catre arabi, care foloseau zapada de pe munte in combinatie cu diferite sucuri de fructe pentru a face sharbat, stramosul italianului sorbetto. Acest sortiment mizeaza mai degraba pe aroma decat pe consistenta, fiind desertul perfect pentru cei care vor sa slabeasca.
Granita
Sicilia este locul unde a fost creata granita, un desert racoritor din gheata, zahar si arome delicioase. Extrem de popular in Italia, granita se apropie cel mai mult ca gust si textura de originalul sharbat, avand o consistenta mult mai apoasa decat sorbetto. Cu toate ca unele retete moderne pot contine mici cantitati de lapte, majoritatea sunt inca preparate doar cu gheata si siropuri de fructe vibrante si aromate.