Noutati, Sanatate

O iarnă fără griji începe la Băile Herculane

Mai sunt câteva zile până la vacanța de iarnă, câteva zile până la finalul unui an ușor apocaliptic. Am trecut cu toții prin stări de tensiune, prin agitație, prin atacuri de panică. Am acumulat mult stres și multe temeri. Acum a venit și momentul să le mai lăsăm în urmă, să ne repoziționăm, să învățăm să trăim și să ne bucurăm atât cât putem și unde putem. În siguranță și în condițiile impuse de pandemie. Pe final de 2020, lasă natura să îți sară în ajutor și hai la Băile Herculane, la Afrodita Resort & Spa.

„Așezată la doar 600 m de Munții Domogled, stațiunea Herculane se bucură de o aeronizare naturală cu ioni negativi. O simplă plimbare prin pădure sau pe străzile din Herculane te ajută sa fii mai destinsă, să dormi mai bine și să gândești mai limpede.”, punctează dr. balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort & Spa, Otilia Oprișan.

De unde vine vindecarea?

La Băile Herculane, factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase îți vor completa starea de bine. Acestea diminuează depresia și pesimismul și îți oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, orice urmă de tensiune este  îndepărtată.

Beneficiile apelor de la Băile Herculane sunt nenumărate. Pe lângă combaterea stresului, ele mai tratează afecțiuni reumatice – degenerative, afecțiuni respiratorii și ginecologice, cât și diabetul zaharat ( 15 minute petrecute în baia sulfuroasă scad glicemia). Ingerată, apa sulfuroasă îi poate ajuta pe cei supraponderali să scadă în greutate și tratează afecțiunile gastrice ( funcționează în cazul gastritelor hipoacide – apa are efect coleretic și elimină surplusul), stimulează colecistul leneș și ajută bila să circule mai bine. Aplicată local, apa sulfuroasă tratează afecțiunile oftalmologice precum conjunctivitele și blefaritele, dar și bolile dermatologice precum psoriazisul.

Ce poți face concret la Băile Herculane?

Află că, în scop profilactic,  poți face terapii de recuperare individuala, în condiții de deplină siguranță și distanțare socială. Poți preveni și corecta:

  • slabă adaptare la factorii termici (mâini și picioare reci);
  • deficiențele constituționale la nivelul aparatului locomotor (scolioze, cifoze, hiperlaxitate, instabilitate capsulo – ligamentară);
  • afectarea organismului de lucrul în frig, umezeala, curenți de aer
  • sedentarismul
  • poziția greșita a corpului

O altă calitate a mediul magic, vindecător, de la Herculane? Climatoterapia, excelentă în combaterea stărilor de surmenaj fizic și/sau intelectual.

Tratamentele de recuperare

Tratamentele de recuperare se bazează, desigur, tot pe apele minerale din zonă. Cum le utilizezi? În cură externă, aerosoli sau cura internă.

Ia aminte: apele minerale termale (38- 60ºC)  le poți folosi extern, sub forma de baie sau gimnastică acvatică sau băi sulfuroase, în căzi. Există ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale.

Intern, apele minerale cele mai căutate sunt cele de la izvoarele DIANA III, NEPTUN III. Avantajele? Nenumărate.

Apoi, apele minerale pot fi folosite și sub formă de aerosoli în bolile aparatului respirator: astm bronșic sau pentru tratarea bolilor O.R.L.: sinuzite cronice, rinosinuzite alergice în afara puseelor.

Te așteptăm cu brațele deschise să te bucuri de viața și să fii sănătoasă la Afrodita Resort & Spa, la Băile Herculane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *