„Nu uita ca starea ta naturala e bucuria” Wayne Dyer

Wayne Dyer e un tip inspirat. Wayne Dyer a fost un tip inspirat.
Wayne Dyer ramane omul care a facut si care ne-a determinat si pe noi sa facem schimbarea.
El este cel care se intreaba cum e mai bine sa fii? Bun sau drept?
Wayne Dyer a fost un admirator infocat a scrierilor intelpte din TAO TE CHING. A scris mult despre aceste invataturi si despre ce a inteles din ele. Si noi il parafrazam mai jos si ne inspiram din vorbele si articolele sale….

11659532_10153457646006030_9211691573622630602_nAl 79-lea verset din Tao Te Ching este despre cum sa traiesti fara resentimente. Despre cum sa schimbi modul in care te eliberezi de resentimente dupa o cearta sau o divergenta.
Si totusi ce naste suparare? Raspunsul generic consta in faptul ca celalalt implicat a gresit, e ilogic si greseste. Si ca TU ai tot dreptul sa fii suparat.
Si totusi, daca vrei sa traiesti o viata Tao, e nevoie sa faci o schimbare. Sa raspunzi cu bunavointa.
Pentru ca e momentul sa stii ca resentimentele nu vin din comportamentul celeilalte parti – nu, ele supravietuiesc si razbat pentru ca TU nu esti capabil sa opresti o altercatie oferind dragalasenie, dragoste si iertare autentica.
Lao-Tzu spune, “ Unul dintre noi trebuie sa isi asume riscul de a raspunde durerii cu bunavointa, pentru ca altfel, niciodata, ostilitatea nu se va transforma in bunatate.
Asa ca dupa ce toate tipetele, urletele, amenintarile au fost spuse, e timpul pentru calm.

E important sa ne aducem aminte ca nicio furtuna nu dureaza pentru totdeauna si ca se ascunde dupa vremea rea e linistea. Exista un timp pentru razboi si un timp pentru pace.
E mai usor decat crezi sa privesti peste ego. Sa dai drumul bunatatii si sa alungi furia. Iarta-te si pe tine si pe ceilalti.
Alege sa fii mai degraba cel care da, decat cel care primeste. Alege sa fii cel care raspunde altfel, cel care pune punct cu dragoste si nu cu resentimente.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *