Marinarea, secretul tau pentru fripturi gustoase

Sa recunoastem: unul din primele ganduri pe care le ai atunci cand te apuci sa inveti sa gatesti este ca, in curand, vei izbuti sa faci cea mai delicioasa friptura care ti-a fost dat sa gusti vreodata. Si te gandesti apoi cum toata lumea o sa iti laude bucatele si cum prietenii si familia vor face petitie sa te trimita la o emisiune de talente culinare.

Dar, pana acum, tot ceea ce reusesti sa faci este o bucata de carne deloc apetisanta, putin cam tare si, in niciun caz, nu are gustul acela suculent care iti umple gura de arome. Probabil eviti o etapa importanta in prepararea carnii: marinarea. Iar, daca o faci, este posibil sa n-o faci cum trebuie.

De la apa de mare la delicii culinare

La inceput, marinarea nu era o operatiune atat de delicata precum cea din zilele noastre. De fapt, in trecut, procedeul era folosit pentru pastrarea carnurilor mai mult timp si nu implica altceva in afara de apa si sare. De foarte multe ori, apa sarata a marii era suficienta pentru a mentine carnea, de la ea venind si numele de marinare. Desigur, n-a trecut mult timp pana cand oamenii s-au prins ca fripturile din carne marinata aveau un gust… cel putin interesant.

Derulam timpul pana in zilele noastre, cand marinarea a devenit secretul stiut de orice bucatar. Prin adaugarea unor acizi (continuti de otet, vin sau citrice) legaturile dintre proteinele carnii sunt slabite, astfel incat aceasta capata fragezime. Intre timp, uleiul mentine condimentele care ii ofera plusul de gust.

Fie ca vrem sa prajim carnea, sa o facem la cuptor sau la gratar, putin condiment va transforma o masa banala intr-un spectacol culinar. Trebuie doar sa-l turnati peste carnea taiata si sa il lasati timp de 30 de minute sa isi faca magia.

Incredientele naturale (legume deshidratate, patrunjel, concentrat de ananas, dar si putin zahar),practic, garanteaza o textura moale si un gust deosebit care iti va ramane in minte, facand din cina o amintire placuta si, mai tarziu, o poveste.

Nu uita, condimentul se foloseste doar la marinat si nu inlocuieste lichidele de care ai nevoie in reteta pe care o prepari. Insa, deoarece contine ulei,  iti recomandam sa reduci totusi o parte din uleiul pe care il folosesti atunci cand, de exemplu, incerci o reteta la tigaie. Rezultatul va fi mult mai sanatos, dar si mai savuros.

Ti-e foame?

Ce zici de niste piept de curcan la gratar pe care apoi sa il scufunzi intr-o saramura? Inca nu e destul de cald afara? Atunci ce zici de un cotlet de porc tras la tigaie in vin rosu, servit cu mamaliga? Sau poate niste vrabioare de vita la cuptor cu cartofi cu rozmarin?

You may also like...

1 Response

  1. Rose1992 says:

    This article is on 19 spot in google’s search results, if you want more visitors,
    you should build more backlinks to your website, there is one trick to get free, hidden backlinks from authority forums, search on youtube;
    how to get hidden backlinks from forums

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *