Sanatate

Lupta cu celulita

Tu cât de mult te lupți cu celulita? Îți dă bătăi de cap? Ce proceduri, regimuri sau alt arsenal greu ai scos la înaintare?

Știai că celulita este o afecțiune a țesutului adipos,care are atât cauze genetice, hormonale, dar și de stil de viață? Celulita apare mai ales la femei pe coapse, fese, șolduri, abdomen și genunchi sub aspectul de ”coajă de portocală”.

În esență, celulita este faza vizibilă a unei intoxicații de durată a țesuturilor. Cauzele? Deshidratarea, fumatul, stresul, alimentația nesănătoasă și lipsa de mișcare.  Cum faci ca sa scapi de ea? Îți pui ordine în viață. „ Tratarea celulitei are la bază o detoxifiere de calitate, explică medicul balnelog Suzana Pretorian. Și tot ea continuă. Detoxifierea zilnică și stretchingul zilnic, trebuie punctate de scurte perioade de tratament anticelulitic țintit. Una sau doua cure pe an. Așa poțiține celulita sub control si mai ales o poți face să dispară. Două sau trei luni de stil de viață sănătos alungă total celulita.”

La baza de tratament Danubius-Sovata, în cursul unei cure tipice se urmăresc două obiective: informarea pacientei despre cauzele apariției celulitei și modificările de stil de viață simple, individualizate ce se impun, iar pe de altă parte tratamentul țintit de 1-2 săptămâni.

Tratamentul propriu-zis constă din:

  • proceduri medicale prescrise în cabinet, respectiv
  • metode wellness liber alese în urma sfatului medical, la care se adaugă
  • facilitățile oferite de cazarea în hotelurile Danubius: băi sărate la piscine (apa sărată extrasă din Lacul Ursu), înot în bazinele cu apă simplă, jaccuzzi, saune (în special infrasaună), fitness.

Procedurile medicale recomandate se aleg dintre următoarele: drenaj limfatic, masaj subacval, masaj medical, împachetări cu nămol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu. Lor li se alătură gimnastică medicală la sală (stretching) și Aquafitness, respectiv oxigenoterapie forte pentru efectul de ”ardere” a reziduurilor subcutanate și regenerare celulară. Toate aceste proceduri pot fi incluse într-un pachet special adaptat tratării celulitei, pachetul ”Prevenție”.

Acest pachet conține 15 proceduri medicale, la costul de 440,oo RON.

Metodele wellness recomandate sunt: împachetarea anticelulitică, masajele de detoxifiere, masajul cu bule de aer, masajul limfatic manual total, băile aromatice detoxifiante, respectiv tratamentele specifice din cadrul Beauty Center efectuate cu produse cosmetice de cea mai înaltă calitate.

Beneficiul obținut în urma unui sejur la Danubius-Sovata este dublu: mobilizarea maselor celulitice prin tratamentul propriu-zis de 1-2 săptămâni, respectiv cunoașterea metodelor de prevenire și tratament la domiciliu al celulitei, care sunt exacte, simple și cu rezultat garantat.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *