Noutati, Wellness

Întărirea imunităţii în sezonul rece

            Chiar dacă nu abundă în zăpadă, iar temperaturile nu sunt foarte scăzute, iarna și-a intrat de mult în drepturi. Hainele subțiri sunt așezate de câteva săptămâni bune în dulapuri, iar gecile călduroase le-au înlocuit cu bucurie.

            Ți-e teamă de ce aduce odată cu ea genul acesta de vreme”înșelătoare”? Ai și de ce. Acum e cel mai prielnic moment pentru viroze, răceli și infecții respiratorii, deoarece sistemul tău imunitar se bulversează de la toate aceste schimbări de temperatură.

            Ai putină răbdare,  nu apela încă la kitul de prim ajutor în caz de răceală, păstrează bine și șervetele pentru nas. Fă mai întăi câteva lucruri care să dea un bust sistemului tău imunitar în sezonul rece; urmează sfaturile noastre și nu vei mai fi victima frigului în acest sezon.

Mănâncă sănătos

            O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și semințe, vă menține și va creste rezistența la îmbolnăvire, inclusiv la infecțiile frecvente din timpul iernii.  Toate aceste alimente sunt pline de vitamine, minerale și antioxidati, prin urmare te vor ajuta de minune.

Fă mișcare

            Nu trebuie să mergi zilnic la sală pentru exerciții cardio, însă poți face plimbări de o jumătate de oră. Mișcarea zilnică este vitală pentru funcționarea corectă a organismului; reduce riscul bolilor de inimă, a presiunii arteriale, diabet și multe alte boli. Tototdată, chiar și procesul de îmbătrânire va încetini.

Stai departe de toxine și asigură-te că dormi suficient

            Chiar daca viață urbană ne obligă să trăim într-un mediu poluant, elimină cât poți de mult ce e toxic în casa ta, mai ales ce folosești frecvent: produsele de spălat vase, detergentul pentru rufe sau produsele de curățenie.

            Nu reușești să te odihnești în weekend? Atunci petrece o mini vacanță într-o zonă cu aer curat și multă liniște – Băile Govora. De ce tocmai aici? Deoarece este una din cele mai bogate stațiuni balneare în ape iodurate și bromurate din Europa, profilul stațiunii fiind nu doar unul reumatismal ci și respirator. Factorii naturali utilizați ca resurse naturale de tratament în cura balneo internă și/sau externă sunt:

•           ape minerale de mare concentrație, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;

•           ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone;

•           izvoare minerale pentru crenoterapie(terapie hidrominerală prin ingestie);

•           climatul continental cu influență mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperatura fară extreme și ușoară încărcare cu polenuri alergogene.

            Beneficiul unui sejur într-o stațiune balneară, constă de fapt în ruperea lanțului monoton al rutinei zilnice. În zona parcului și al izvoarelor, aerul este puternic ionizat și cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator și relaxant psihic, motiv pentru care se recomandă chiar și o cură de teren în schema terapeutică. Întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de către medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuti și maseori.

            Complexul Balnear Palace din Băile Govora oferă tratamente pentru profilul respirator și cel reumatismal dar și tratamente pentru alte afecțiuni precum cele neurologice, metabolice, tratamente pentru combaterea stresului și a menținerii stării de sănătate. De asemenea aici poți face proceduri complexe de tratament și individualizate: inhaloterapie, electroterapie, termoterapie, hidrotermoterapia, crenoterapie, kinetoterapie, hidrokinetoterapie și masaj. 

            Ți-am stârnit curiozitatea?  Atunci este musai să ne vizitezi și să testezi pachetul supranumit”Vindecare hibernală”.  În cadrul acestui pachet iți oferim 15 proceduri balneare de vindecare, demipensiune, spa cât cuprinde și sănătate garantată!

 Preț: 1070 de lei în cameră dublă.

Rezervări – palace@bailegovora.ro, 0250 770 070 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *