Tu ce mananci azi?

Gustul bun al retetelor cu peste

Fie ca ti-ai propus sa slabesti, sa iti echilibrezi alimentatia sau sa gasesti o alternativa la carnea rosie pe care o digeri din ce in ce mai greu, pestele este aliatul tau. La sfarsitul acestei veri calduroase, da tonul la peste si utilizeaza-l cat mai des in alimentatia ta.

lemony-tuna-pasta-16239_l

Spaghetti cu ton

Pastele se inteleg de minune cu pestele, astfel ca, intr-un timp foarte scurt, iti poti suprinde sotul cu o masa delicioasa si copioasa. Pentru o portie de spaghetti cu ton, fierbe 200 de grame de paste in apa cu sare. In paralel, taie marunt 2 cepe de dimensiuni moderate si caleste-le in doua linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine aurie, rastoarna continutul a 2 conserve de Eva ton in suc propriu si o legatura zdravana si aromata de patrunjel tocat marunt. Dupa ce compozitia a mai scazut, adauga ultimul ingredient, o cutie de rosii acrisoare decojite. Lasa sa fiarba inca 15-20 de minute, iar la final pune sare si piper, dupa gust. Adauga pastele peste compozitia cu ton si amesteca-le bine. Cina-i gata!

 

Saramura de peste

Chiar daca nu esti expert in bucatarie, poti gati o saramura de peste, fara prea multe batai de cap. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: orice tip de peste, un ardei gras, o rosie, piper, foi de dafin, 2-3 capatane de usturoi. Pestele il frigi pe ambele parti, pe un gratar bine incins. Intre timp, fierbi un litru de apa, impreuna cu rosia taiata felii, ardeiul gras, cateii de usturoi, piperul si foile de dafin. Pregateste pestele intr-un castron sau o tava mai adanca si toarna saramura peste el. Il servesti cu legume fierte sau mamaliga si felii de lamaie.

 

 

Peste la cuptor

Cu pestele la cuptor nu vei gresi niciodata, daca doresti un fel de mancare usor, elegant si hranitor. Pentru preparare, ai nevoie de 1 kg de peste curatat, bine spalat si scurs, 4 capatane de usturoi, 1 ceasca de ulei de masline, 1 lamaie si condimente. Pestele il asezi intr-o tava rotunda de copt si il asezonezi cu sucul de lamaie, usturoiul taiat marunt, sare, piper, oregano si ulei. Il lasi la cuptor timp de 25 de minute.

Salvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *