Noutati

Epilarea facială – ce metode alegi?

Female with beautiful legs sitting on the floor in white towel

          

Frumusețea feței nu se rezumă doar la un machiaj bun, cu scopul de a ascunde un defect sau de a accentua părțile frumoase. Este esențial, mai presus de toate, ca pielea să fie frumoasă, netedă și moale.

Un aspect care nu trebuie subestimat când vine vorba de frumusețea feței este îndepărtarea părului nedorit. În acest sens, femeile sunt înrobite de diferitele metode de îndepărtare a părului, pentru a avea o piele netedă, mai ales pe față. Epilarea facială, la fel ca și cea din alte părți ale corpului, trebuie tratată cu foarte multă atenție, mai ales în cazul persoanelor de sex feminin.

„Este inadmisibil ca femeile să utilizeze aparatul de ras când vine vorba de epilarea feței. De obicei, această metodă este utilizată pentru alte zone ale corpului, atunci când timpul sau alte motive nu permit o deplasare la salon. Rezultatul nu va fi niciodată optim și după două zile ajungi tot la o epilare făcută la salon. În plus, riști să te alegi cu o mustață mult mai evidentă și cu fire de păr mai groase. E valabil și în cazul sprâncenelor și al părului descoperit,  în unele cazuri la femei, chiar și pe obraji.”, ne spune Nicoleta Ion, Trainer Rica România.

 

Tehnici de epilare la îndemână…dar mai puțin eficiente

  • Penseta – Deoarece zona feței unei femei nu este foarte păroasă, de mare ajutor în multe cazuri sunt pensetele. Cele mai multe femei, în special cele care au doar câteva fire de păr în zona sprâncenelor și în zona dintre nas si gură, folosesc penseta. Datorită formei sale deosebite, penseta permite extragerea firului de păr din rădăcină. Vei reuși astfel, să dai o formă sprâncenelor mult mai rapid și mai ușor. Însă, în cazul în care pilozitatea facială este mare, penseta nu e de ajutor. Riști să rupi firele și să te infectezi.
  • Ceara rece – Este mult mai ușor să apelezi la ceara rece pentru epilarea din zona facială. În acest caz pe piață există mici benzi de depilare destinate acestor zone ale feței: sprâncenele și mustața.
  • Crema depilatoare – Deși este foarte ușor de aplicat, pielea poate rămâne extrem de iritată, iar efectul este pentru un timp scurt.

Epilarea facială cu ceară

Pentru persoanele care nu vor să piardă prea mult timp, există întotdeauna o metodă la îndemână și sigură: ceara clasică. Aceasta poate fi aplicată atât caldă, cât și rece, depinde de tipul ales. Tehnica este în esență aceeași ca pentru epilarea corpului: ceara încălzită și adusă la o temperatură suportabilă pentru corp este întinsă cu spatulă specială pe zona care urmează să fie epilată. Urmează îndepărtarea ei, dar și în cazul aplicării și al îndepărtării, pot apărea accidente. De aceea, este recomandat ca această procedură să fie făcută de persoane cu experiență.”, adaugă specialistul Rica România.

De aceea, dacă aveți doar câteva fire de păr, le puteți rezolva cu o pensetă de calitate, dar pentru o pilozitate mai mare e mai bine să cereți ajutorul specialistului.

Nu te juca cu fața ta, epileaz-o așa cum merită ea!

 

Preț serviciu în salon- toate zonele-ceara Rica- 150 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *