Tu ce mananci azi?

Despre sarea in bucate sau cum sa surprinzi cu deserturi neindulcite

Desi unora le poate parea ireal, nu toata lumea prefera dulcele. Multor persoane le plac deserturile sarate, care se traduc in produse de patiserie, lasand produsele de cofetarie undeva pe planul doi. Aniversarile, nuntile, botezurile si evenimentele de business sau in familie sunt contexte in care deserturile sarate isi gasesc armonios locul in meniul de catering, chiar daca sunt servite mai curand la inceput, ca aperitive, si nu la finalul mesei. Dar pentru ca nici sarea multa nu face bine, ci usuca gura si modifica gustul urmatoarelor mancaruri, merita spus ca patiseria sarata nu abunda de sare. Cum asa? Unele preparate pe care le numim deserturi sarate sunt doar neindulcite si de aceea sunt incadrate la patiserie sarata.

food-1491303_960_720

Placinte cu varza acra, langosi, aperitive cu foietaj, rulouri cu sunca, cosulete cu creveti, mini tarte cu crema de branza sunt doar cateva exemple cu care iti poti surprinde prietenii sau familia. In plus, poti da o nota speciala unui eveniment organizat de tine, alegand sa incluzi pestele in preparatele de tip patiserie.

 

O clasica gustare englezeasca

Conservele EVA file de macrou in ulei vegetal iti vor fi la indemana in prepararea unei placinte de peste cu piure de cartofi si legume, o clasica gustare britanica. Crusta de piure de cartofi este specifica acestor tipuri de placinte. Legumele trebuie sa fie un amestec de vara, cu toate ca placinta se poate pune pe platou in orice moment al anului. Intr-o tigaie mai adanca se pun prazul, apoi legumele, putina smantana, sare si piper. Ulterior se stoarce o jumatate de lamaie si se pregateste si piure-ul de cartofi. Dupa aceea se trece la montare, dupa care la coacere timp de maxim 35 minute. Pentru servire, se portioneaza si se potriveste intocmai pe platou.

 

Mini tarte, maxi gust

In maxim o ora petrecuta in bucatarie poti obtine preparate senzationale, sanatoase si aparent sofisticate, care te vor ajuta sa treci drept profesionist cu diploma intr-ale gatitului. Mini-tartele cu ton EVA sunt secretul. Pentru aluatul de tarta ai nevoie de 1 galbenus, 250 g faina, 125 g unt, o cana de apa si un praf de sare. Umplutura este compusa din 1 conserva de EVA ton in ulei, 100 g boabe porumb, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie si 3 fire de ceapa verde. Pe rand, freaca untul cu galbenusul si cu putina sare, dupa care adauga faina si apa, framantand aluatul pana in momentul in care nu se mai lipeste de maini. Pregateste formele de tarta pentru coacere ungandu-le cu putin ulei. Tapeteaza-le apoi cu aluat, imbracand bine inclusiv peretii. Un secret este sa acoperi aluatul cu folie de aluminiu, pentru a se coace frumos, fara sa se umfle. Dupa 15-20 de minute de coacere, scoate formele din cuptor si lasa sa se raceasca. Odata racite, umple-le cu compozitia obtinuta din bucatile de ton, porumbul fiert, ceapa verde taiata marunt si cubuletele de rosii. Presara pe deasupra putin ulei de masline si zeama de lamaie. In functie de preferinte, tartele pot fi consumate reci sau calde, important este sa nu lipseasca de langa ele lamaia taiata felii.

 

Cu gura cascata la briosele cu peste

Pentru a gati acel preparat care va lasa pe toata lumea cu gura cascata, ai nevoie de 2 conserve de EVA marcou in ulei vegetal, ingredientul secret al brioselor cu peste. In plus, alatura 2 oua, 3 fire de ceapa verde, o mana de patrunjel proaspat, sare, piper si boia iute, dupa gust. In prima etapa, amesteca pestele maruntit cu galbenusurile, verdeata si condimentele. Apoi, bate albusurile spuma si incorporeaza cele doua compozitii, amestecand usor, sa nu se lase. Produsul obtinut se toarna in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil, timp de 25 de minute, la 180°C. Satioase, dar slabe in calorii, briosele pot fi servite reci sau calde, dupa pofta inimii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *