Noutati

Despre epilare si pielea iritata

 

Dupa ce ne epilam cu ceara, exista riscul sa ne confruntam cu iritatia aparuta in urma agresarii pielii prin smulgerea folicului de par. Pe langa aspectul inestetic, aceasta iritatie forteaza oarescum firele sa creasca sub piele, pe masura ce stratul superficial al acesteia se vindeca.

Iritatiile risca sa provoace inflamatii subcutanate numite foliculita. De obicei, ele pot fi vindecate cu ajutorul unor trucuri. Nicoleta Ion, trainer Rica  Romania recomanda cativa pasi de urmat pentru a reduce iritatia dupa epilare:

 

  • „ Putina gheata aplicata pe zona epilata va reduce din roseata si va avea un efect decongestionant. Tot ea va inchide apoi si porii;
  • Daca sunteti predispuse la foliculita in zonele sensibile, este recomandat sa folositi produse care sa calmeze foarte bine pielea si in acelasi timp sa aiba rol antiseptic. Serul post epilare cu lapte de avocado de la Rica, este un produs care calmeaza inrosirea naturala a pielii dupa epilare. Are proprietati de vindecare si previne eventualele infectii. In acelasi timp impiedica cresterea parului sub piele, prevenind formarea foliculitei.
  • Lotiunea post epilare are rolul de a indeparta urmele de ceara, in timp ce hidrateaza pielea. Aceasta nu trebuie sa fie grasa, ca sa fie absorbita usor de piele.
  • Dupa epilare, este contraindicat sa facem dusuri fierbinti sau sa mergem la solar. Toate aceste actiuni ar irita foarte mult”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *