Evenimente

Designul, când toți suntem designeri.

Cea de-a șasea conferință #CePunemÎnRamă? de la ARCUB

 

Seria de conferințe #CePunemÎnRamă? continuă cu o nouă temă: Designul, când toți suntem designeri. Perspective în designul pentru inovație socială și culturală. Evenimentul va avea loc luni, 27 noiembrie, începând cu ora 18:30, în Sala Cafenea de la ARCUB (strada Lipscani nr.84–90). Conferința face parte din Programul Expozițional ARCUB 2017.

 

Inspirată de una dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate, a șasea întâlnire din seria de conferințe #CePunemÎnRamă? va fi susținută de Constantin Goagea și Alex Radu, care vor vorbi despre cartea „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială” scrisă de Enzio Manzini.

 

Un gânditor de avangardă al designului pentru sustenabilitate și fondatorul DESIS, o rețea internațională dedicată designului pentru inovație socială și sustenabilitate, Enzio Manzini scria în cea mai recentă carte a sa, „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială”: „Într‑o lume în rapidă și profundă transformare, suntem cu toții designeri. Aici, ‘toți’ ne include în mod evident pe noi toți, indivizi, dar și organizații, afaceri, entități publice, asociații de voluntariat și municipalități, regiuni și state. Pe scurt, ‘toți’ despre care vorbim include fiecare subiect, fie individual sau colectiv, care într‑o lume în transformare trebuie să‑și determine propria identitate și propriul proiect de viață. Acest lucru înseamnă să‑și transpună capacitatea lor de design în acțiune: un mod de a gândi și de a face lucrurile care presupune reflecție și simț strategic, care ne îndeamnă să ne contemplăm pe noi și contextul nostru și să decidem dacă și cum să acționăm ca să îmbunătățim starea de fapt.”

 

Constantin Goagea este arhitect, designer, curator, producător, manager cultural și director executiv al asociației Zeppelin. Interesat de impactul dintre noile tehnologii, cultura contemporană și orașe, dar și de rolul inovativ pe care arhitectura îl poate juca în acest context, Constantin Goagea crede și în rolul major pe care tehnologia îl joacă pentru a provoca schimbare și progres social.

Licențiat în arhitectură, Constantin Goagea lucrează și trăiește în București și Barcelona. Membru activ în organizații profesionale, este deseori invitat ca membru în jurii, vorbitor în cadrul unor conferințe publice sau moderator. Membru fondator al asociaţiei Zeppelin (din 2008) și al colegiului editorial Zeppelin (2011), animator și organizator al multor evenimente și expoziții dedicate arhitecturii și orașului, a primit pentru activitatea sa o serie de premii și nominalizări. Ca arhitect, Constantin Goagea este cel mai des implicat în problemele legate de designul expoziţiilor create de echipa Zeppelin.

 

Alex Radu, producător și manager cultural, manager al Editurii Vellant și cofondator Aiurart Contemporary Art Space, îl va avea ca partener de discuție pe Constantin Goagea într-o dezbatere despre perspective în designul pentru inovație socială și culturală, inspirată de cartea lui Enzio Manzini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *