Noutati

De ce sa actionezi impotriva caderii parului pe timp de noapte

Studiile recente indica faptul ca radicalii liberi pot cauza caderea parului. Acestia actioneaza la nivelul scalpului determinand o rata crescuta a stresului oxidativ.  S-a observat ca persoanele care se confrunta cu pierderea parului au un nivel mai crescut de oxidare la nivelul scalpului.

„Noaptea este momentul optim de a lupta cu radicalii liberi, deoarece organismul este programat sa se odihneasca si sa-si refaca fortele. Este o oportunitate excelenta de a folosi acest timp pentru a ingriji parul si scalpul” sustine Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

Corpul uman se ajusteaza in acord cu ritmurile circadiene, ce regleaza functiile organismului. Acestea sunt esentiale pentru functionarea sa. In timpul zilei, corpul are tendinta sa se apere, deoarece este expus la mai multe toxine. La nivelul scalpului, observam o productie mai mare de sebum decat pe timpul noptii, fapt care il face mai vulnerabil la factorii de mediu si la deteriorare.

Pe timpul noptii, este mai puternica functia de reparare iar celulele se regenereaza, lucru ce creeaza o oportunitate si pentru regenerarea scalpului.

„Este important sa folosim un produs special creat pentru utilizarea peste noapte, bogat in antioxidanti cu rol in reducerea stresului oxidativ, cum este Nioxin Night Density Rescue” recomanda Alina Rau.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *