Noutati, Tu ce mananci azi?

Cum să ai un corp de… sirenă

Vine vara, bine-mi pare și vreau să ajung la mare – și iată cum se declanșează în noi o dorință arzătoare de a „intra în formă”.

Deși suntem conștienți de însemnătatea, pe tot parcursul anului, a unui regim alimentar echilibrat, hai să fim serioși: aproape de fiecare data ne punem pe treabă abia când ne apropiem de sezonul estival. De ce? Logic, pentru că vrem să ne scăldăm în piscine răcoroase și să arătăm cât mai bine în costumul de baie. 

Este adevărat că frumusețea este în ochii privitorului, dar la fel de adevărat este că fiecare persoană trebuie să se simtă confortabil în propria piele, indiferent de standardele de frumusețe impuse de societate. Ceea ce contează cel mai mult pentru corp și minte este să funcționeze în armonie și să nu avem dereglări în organism, soluția pentru aceasta fiind să găsim variante de nutriție care să ne mențină corpul în parametrii „sănătoşi”. 

Unul dintre alimentele care își păstrează proprietățile nutritive este peștele, oricum l-am consuma (proaspăt sau la conservă). Recomandarea zilei este tonul, o specie pe care o poți procura în orice moment al anului și pe care o găsești într-o varietate de sortimente.

Iată și seria de beneficii asupra sănătății de care te bucuri consumând ton:

  • capacitatea de a reduce tulburările cardiovasculare
  • stimularea creșterii și dezvoltării 
  • scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol
  • ajutor în diete, datorită numărului moderat de calorii 
  • capacitatea de a stimula sistemul imunitar, de a crește energia
  • reduce inflamațiile din corp și inhibă deteriorarea membranei celulare

Toate acestea pot fi atribuite conținutului impresionant de vitamine, minerale și compuși organici pe care acest peşte delicios le înmagazinează. Să nu uităm nici de aportul de proteine și antioxidanți și de cantitatea mică de grăsimi sau sodiu pe care îl aduce consumul de ton. 

Dacă tot am adus în discuție proteinele și conținutul redus de grăsimi, să știi că tonul este un aliat în curele de slăbire și în dietele echilibrate pentru că aduce organismului tău o cantitate însemnată de vitamina C, zinc și mangan, toate fiind considerate antioxidante. Dintre toate elementele benefice pe care le întâlnim în cazul tonului, vedeta este de departe seleniul, un bun stimulator al sistemului imunitar. O singură porție de ton oferă aproape 200% din necesarul zilnic de seleniu!

Ești mereu pe fugă? Nu-i nimic, poți să îți prepari rapid un prânz delicios folosind tipul preferat de conservă. Iei o salată proaspătă, câteva tomate, o mână de măsline, o cutie de ton și gata, ai masa asigurată. Indiferent de preferințele sau poftele tale, gamă de ton Eva de la Podravka este variată:

Așadar folosește-ți imaginația!

1 thought on “Cum să ai un corp de… sirenă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *