Noutati

Cum folosești corect balsamul de păr?

Multe dintre noi nu acordăm atenția cuvenită acestui produs de păr. Ei bine, experții în beauty spun însă, că balsamul este un pas esențial în rutina de de îngrijire a părului.

De ce este important să nu sari pentru acest pas de îngrijire? Iată ce spun specialiștii!

“Balsamul te ajută să îți menții părul hidratat, îi conferă vitalitate și luciu și îl fac mai ușor de coafat. Un astfel de produs poate schimba textura firului de păr și îl face mai ușor de descurcat după spălare, oferindu-i mai multă rezistență”, explică Ligia Lăscuș, membru în echipa Londa New Talent.

Alege balsamul de păr în funcție de tipul de păr

Tipul de balsam și modul în care îl folosești pot fi chiar mai importante decât etapa inițială de curățare, atrag atenția specialiștii în îngrijirea părului.

“Spre deosebire de șampon, care trebuie ales în funcție de tipul de scalp, balsamul se alege având în vedere tipul tău de păr. Este important să optezi pentru produse de calitate care hidratează părul și previn deshidratarea lui,” precizează Ligia Lăscuș.

  • Părul fin și subțire are nevoie de un balsam pentru volum care conține proteine.
  • Părul uscat și greu de coafat poate fi transformat total cu ajutorul unui balsam puternic hidratant.
  • Părul normal are o bună elasticitate, dar are nevoie de mai multă strălucire. Mizează pe un balsam cu uleiuri naturale pentru un gloss de invidiat!
  • Părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și păstra intensitatea culorii.

“Părul vopsit are nevoie de extra-protecție. Este indicat șă folosești după fiecare spălare un balsam special pentru mai multă hidratare și pentru a sigila culoarea,” recomandă hairstylistul Londa Professional.

Un balsam de calitate este esențial și dacă ai părul ondulat sau firul gros. “Pentru părul ondulat sau cel rebel sau greu de manevrat trebuie să folosești neapărat balsam. Acesta are un efect de catifelare și ordonare a părului,” mai precizează Ligia Lăscuș.

 

Trucul care face diferența când aplici balsamul de păr

“Imediat după spălare, usucă-ți puțin părul cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Abia apoi aplică balsamul de păr. Astfel, ingredientele pătrund mai bine în interiorul firului de păr și îl hidratează intens. Părul îmbibat de apă nu absoarbe eficient toate aceste ingrediente benefice,” explică specialistul Londa Professional.

Fii atentă și la modul în care aplici produsul pe păr pentru a nu afecta sănătatea scalpului.

“Încearcă să nu aplici balsamul la rădăcini. Persoanele cu păr lung trebuie să aplice produsul de la jumătatea părului în jos (minim o distanță de 4-5 cm de la rădăcină), concentrându-se pe vârfuri. În caz contrar, scalpul poate produce prea mult sebum ceea ce va crea senzația de păr gras,” mai adaugă Ligia Lăscuș.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *