Carnea reprezinta cea mai buna sursa de proteine complete, esentiale pentru o alimentatie echilibrata si un corp sanatos! Nu exclude din alimentatia familiei consumul de carne, pentru ca beneficiile sunt multiple: sustine dezvoltarea si regenerarea tesuturilor si a celulelelor, face posibila reglarea functiilor vitale din organism si ajuta la formarea anticorpilor, care protejeaza de boli si infectii. Spre exemplu, fierul, indispensabil pentru transportul oxigenului in corp, se absoarbe mult mai bine din produsele animale decat din cele vegetale.
Gusturi si arome irezistibile
Beneficiile consumului de carne sunt indiscutabile, dar gustul este cel care te cucereste iremediabil! Cine poate rezista in fata unei fripturi suculente si aromate, care iti rasfata papilele gustative? Iar daca vrei ca preparatele tale sa castige un plus de gust, aroma si culoare, devenind mai suculente si mai usor de gatit, marinadele sunt solutia perfecta! Nu doar ca intensifica gustul si aroma carnii, dar, conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, acestea reduc riscul de formare a compusilor cancerigeni cu peste 90%!
Incearca Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare, detaliul care face diferenta intre o mancare buna si una fantastica! Descopera maestrul bucatar din tine si devino din ce in ce mai bun cu ajutorul acestei marinade rapide, care actioneaza in doar 30 de minute! Indiferent de tipul de carne pe care il preferi, este suficient sa o marinezi in prealabil in Vegeta Condiment lichid Universal pentru Marinare ca sa obtii un gust unic si inconfundabil!
Proteine, minerale si vitamine pentru o sanatate de fier
Produsele din carne reprezinta cea mai buna sursa de proteine de inalta calitate, cu valoare biologica mare, care contin in proportie optima toti aminoacizii esentiali. In afara de proteine, in carne se gasesc cantitati semnificative de minerale si vitamine. Pe langa fierul necesar transportului oxigenului in corp, fosforul si zincul, prezente in cantitati considerabile in carne, sunt importante pentru sustinerea structurii osoase si reglarea metabolismului.
In ceea ce priveste aportul de vitamine, alimentele de provenienta animala contin preponderent vitaminele din grupul B (tiamina, riboflavina, acid nicotinic, acid folic si acid pantotenic). Acestea imbunatatesc functia metabolica si pe cea cognitiva, stimuleaza productia de celule rosii, ajuta digestia si infrumuseteaza aspectul pieli. Carnea contine si o serie de vitamine liposolubile, precum vitamina A, D si K.
Inspiratie cu aroma de…usturoi
Daca ai nevoie de putina inspiratie in prepararea carnii, o poti gasi intr-o punga albastra, sub forma exceptionalului Vegeta Condiment lichid cu Usturoi pentru Marinare! Mirosul de usturoi va da o aroma speciala oricarui preparat la gratar, iar combinatia inovatoare de vin alb, mustar, otet din vin si 10% usturoi pisat iti va stimula toate simturile! Fara potentiatori de gust sau arome artificiale, doar cu gust natural puternic, aceasta marinada va completa excelent gustul carnii sau al pestelui.
Usturoiul are proprietati antibiotice care il fac extrem de eficient in lupta impotriva bacteriilor si a infectiilor. Acesta stimuleaza si intensifica fluxul sangvin din ficat, contribuind la eliminarea toxinelor, stabilizeaza tensiunea arteriala, diminueaza efortul cardiac si determina scaderea colesterolului din sange. Mai mult, intareste sistemul imunitar si are un puternic efect antinflamator, ajutand organismul sa lupte contra alergiilor. Usturoiul creste nivelul de insulina si il regleaza pe cel al zaharului din sange, calitati care il recomanda si persoanelor diabetice.