Ce ritual trebuie sa adoptam post epilare?

Dupa ce ne epilam cu ceara, exista riscul sa ne confruntam cu iritatia aparuta in urma agresarii pielii prin smulgerea folicului de par. Iritatii apar intotdeauna, mai ales vara, cand este cald afara si pielea traspira mai mult.

Pe langa aspectul inestetic, acestea pot face firele de par sa creasca ulterior sub piele, pe masura ce stratul superficial de piele se vindeca. Iritatiile risca de asemenea sa provoace inflamatii subcutanate numita foliculita. De obicei, iritatiile dupa epilare pot fi vindicate cu ajutorul unor trucuri, odata respectate vor reduce posibilitatea de a face foliculita.

571-lengkap-20-cara-miliki-kulit-sehat-dan-cantik-secara-mudah

Ritualul ar trebui sa includa cativa pasi si sigur va reduce iritatia dupa epilare:

 

  1. Putina gheta aplicata pe zona epilata va reduce din roseata si va avea un efect decongestionant urmat de inchiderea porilor.
  2. Daca sunteti predispuse sa faceti foliculita in zonele sensibile, in special zona axilei si zona bikini, este recomandat sa folosim un produs care sa calmeze foarte bine pielea si in acelasi timp sa aiba rol antiseptic. Recomadam Serul post epilare cu lapte de avocado de la Rica care este un ser care calmeaza inrosirea naturala a pielii dupa epilare. Este o lotiune antiseptic cu proprietati de vindecare si previne eventualele infectii. In acelasi timp impiedica cresterea parului sub piele, prevenind formarea foliculitei.
  3. Aplicati lotiune post epilare. Aceasta are rolul de a indeparta urmele de ceara in timp ce hidrateaza, dar si rolul de a hrani pielea. O lotiune post epilare nu trebuie sa fie grasa, trebuie sa se absoarba foarte bine in piele, nefacand ocluzie pe por.
  4. Dupa ce ne-am epilat, este contraindicat sa facem dusuri fierbinti, nu putem merge la plaja sau la solar. Toate aceste actiuni ar irita foarte mult pielea.

You may also like...