Noutati

Cat de des ne spalam parul

Cu totii ne intrebam daca ne spalam pe cap cu produsele corespunzatoare si cat de des trebuie sa facem asta, pentru un par cat mai sanatos. Dar felul in care ne samponam parul, in timpul spalarii, nu ar trebui sa ridice la fel de multe semne de intrebare?

Arabella Zadic, trainer The Studio si membru al echipei Wella Professionals, ne spune: “de cele mai multe ori se ia o cantitate relativ mare de produs si se aplica doar pe top, se maseaza si se clateste superficial. Este total gresit, pentru ca astfel scalpul nu se curata complet,  iar reziduurile nu sunt indepartate. Corect este sa distribuim uniform pe toata suprafata capului, inclusiv pe contur, in spatele urechilor si ceafa, apoi  sa masam delicat, cu buricul degetelor, cu miscari circulare. La final, clatim din abundenta”.

Ce se poate intampla daca nu respectam aceste reguli? “Daca nu clatim foarte bine, riscam sa ramana pe scalp reziduuri pe care multi le identifica ca fiind “matreata”, apeland imediat la un sampon anti matreata. Este total gresit,  pentru ca astfel dereglam grav scalpul. Ceea ce se observa de fapt, sunt acele reziduuri  ce nu au fost eliminate prin clatire si care duc la o usoara descuamare a scalpului. Samponul este gandit in primul rand sa curate scalpul, apoi firul de par, de aceea trebuie inceput astfel. Balsamul sau masca se aplica in schimb doar pe firul de par, la distanta de radacina, se descurca bine apoi se clateste din abundenta”, adauga stilistul Wella.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *