Noutati, Tu ce mananci azi?

Care este dulcele nostru favorit?

Odată ‚băutura zeilor’, acum se găsește pe toate rafturile. Ai ghicit, despre ciocolată vorbim. Însă știi de unde îi vine numele? Din cuvântul mayaș „chocol”, care înseamnă „băutură caldă”. 

Dar de ce ne place atât de mult acest produs pe bază de cacao? Un răspuns simplu este că gustul, mirosul și senzația pe care ciocolata ni le oferă sunt divine. Ți s-a întâmplat să ai o zi mai proastă, dar să guști un cubuleț de ciocolată care să îți bucure simțurile, să te anime și să îți schimbe dispoziția? Ei bine, în trupul nostru se dezlănțuie o explozie de sentimente când mâncăm ciocolată. Științific vorbind, se eliberează un neurotransmițător numit dopamină. Iar ca parte a sistemului nostru de recompense, dopamina ajută la crearea unei conexiuni între recompense și acțiuni. În acest fel, creierul este mai predispus să ne „convingă” să facem din nou o acțiune pozitivă pentru aceeași recompensă – în acest caz, ciocolata. În concluzie, n-avem scăpare!

Din cauza exceselor și a calității îndoielnice a unora dintre produsele pe bază de cacao, consumul de ciocolată este asociat cu probleme de sănătate, precum obezitatea. Partea bună este că dacă alegem din surse sigure și sănătoase, ciocolata ne poate aduce numeroase beneficii (aport de minerale și vitamine, o memorie mai bună, un antidepresiv natural, previne apariția bolilor cardio-vasculare și are efect anti-îmbătrânire). Selecția atentă de ciocolată bio propusă de GoVeggie.ro face bine atât trupului, cât și stării tale de spirit:

  • Ciocolata Lifefood conține unt de cacao până la 43% și este îndulcită cu sirop de agave (în loc de zahăr), așa că pregătește-te pentru un răsfăț sănătos. Poate conține nuci braziliene și cireșe sau semințe chia – tu alegi!
  • Vrei o tabletă cu conținut mai mare de cacao? Ciocolata bio raw vegană Vivibio are 75% conținut de cacao, nu conține gluten și este îndulcită cu zahăr din flori de cocos. Tentant, nu-i aşa?
  • Iubești senzația de crocant, inclusiv la ciocolată? Atunci ciocolata Very Buck’n Berry cu merișor și hrișcă germinată o să îți încânte simțurile în combinația irezistibilă cu cremă raw de alune.
  • Un produs care a primit titlul „Best of Bio” din partea Organizației Germane de Agricultură este ciocolata Vivani cu portocale – un gust delicat şi acrişor, extrem de rafinat.
  • Un desert mic cu cereale care să îți încapă într-un buzunar, având o textură crocantă, este ciocolata Vivani cu lapte de orez şi fulgi de porumb.

Oh, da, combinațiile care se pot crea pe bază de ciocolată sunt infinite, iar sclipirea din ochii tăi te trădează deja…așa că dăa click pe ce vrei și ai grijă doar la …cantitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *