Noutati, Sanatate

Cât de benefice pentru sănătate sunt hreanul și mierea?

Când vine vorba despre beneficiile hreanului cu miere, aproape că nu mai avem nevoie de cuvinte. Rezultatele vorbesc de la sine. Hreanul, cu denumirea botanică Armoracia Rusticana, este o plantă care aparține familiei Brassicaceae. Din aceeași familie cu varza, broccoli și muștarul.

Planta are flori formate din patru petale albe și o rădăcină albă cilindrică, cu gust picant. Se consumă de obicei în stare proaspătă sau în oțet. Planta de hrean are o înălțime care variază de la 20 la 80 de centimetri. Frunzele sale, atunci când sunt încă tinere, pot fi consumate în salată, împreună cu alte legume. Se recomandă tăierea lor în benzi subțiri. Rădăcina de hrean poate fi rasă peste carne proaspătă și fripturi, în general.

Compoziție chimică

Rădăcina de hrean este compusă din 95% apă, 1,8% proteine, 3,3% fibre dietetice și 0,7% grăsimi. De asemenea, conține minerale precum sulf, potasiu, siliciu, clor, sodiu, fier și calciu. Și vitamine: vitamina A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6 și vitamina C. De asemenea, conține beta-caroten, luteină și zeaxantină.

Beneficiile hreanului cu miere pentru sănătate

Hreanul este foarte eficient în tratarea mai multor afecțiuni. Iar dacă îl combinăm cu miere, vom obține o adevărată soluție magică.

1. Întărește sistemul imunitar

Când sistemul imunitar începe să-ți dea de furcă, apelează la ajutorul acestei combinații de hrean cu miere cu proprietăți terapeutice. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

2. Are efect energizant

Cafeaua și ceaiul verde sunt cunoscute ca fiind surse de energie, dar știai că același efecte are și hreanul combinat cu miere? Ia dimineața 1 linguriță din acest amestec. Vei avea energie pentru întreaga zi.

3. Tonic cardiac

Poți preveni apariția bolilor de inimă, consumând hrean cu miere. Combină o lingură de hrean dat pe răzătoare, cu o lingură de miere. E nevoie să iei 2 lingurițe pe zi din acest amestec. Cura se ține timp de o lună de zile, apoi o reiei după o pauză de două luni.

4. Stimulează circulația sanguină

Știai că hreanul combinat cu miere îmbunătățește circulația sângelui, având efecte benefice chiar și asupra celei periferice? El echilibrează tensiunea arterială și previne formarea cheagurilor de sânge.

5. Tratament pentru afecțiunile respiratorii

Hreanul cu miere te scapă de tuse, bronșită sau infecții ale sinusurilor. Ba chiar poți să ții sub control și astmul. Trebuie să iei o linguriță de miere cu hrean pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Secretul? Această combinație are efecte antibiotice și expectorante puternice.

6. Stimulează digestia lentă

Dacă ai probleme cu constipația, ia câteva lingurițe de hrean cu miere înainte de mesele principale. Nu doar că previne constipația, dar curăță organismul de toxine.

7. Beneficiile hreanului cu miere. Tratează anemia

Nu ai poftă de mâncare? Copilul tău la fel? Leacul pentru problema voastră este tot hreanul cu miere. Stimulează apetitul și tratează anemia. Este recomandat să se administreze până la refacerea organismului.

8. Hreanul cu miere previne paradontoza

Afecțiunile gingivale îți pot da multe bătăi de cap, însă cu acest remediu simplu îți poți menține țesuturile sănătoase. Iei o bucată de hrean în gură și mesteci cât mai mult timp. Pentru a „îmblânzi” gustul iute și intens al hreanului, iei și puțină miere.

9. Beneficiile hreanului cu miere. Îmbunătățește memoria

Știai că aceste două ingrediente sunt bogate în vitamine, în special din complexul B? B-urile sunt utile pentru o bună funcționare a sistemului nervos.

De acum, scapi de multe probleme de sănătate cu acest remediu ieftin și simplu. Ai grijă însă, dacă apare o sensibilitate la nivelul stomacului, renunță la acest remediu naturist sau redu cantitatea zilnică. Și chiar dacă ții o cură cu hrean și miere, nu te întinde pe o perioadă lungă de timp. Hreanul poate avea efecte iritante asupra sistemului digestiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *