Noutati

Banii aduc cu adevarat fericirea?

1322210_Wallpaper1

O viata mai fericita nu vine din succesul financiar, dar banii sunt o unealta pentru a avea un trai mai bun.

Cu totii speram ca intr-o zi sa gasim un iaz nesecat de bani. O sursa nelimitata de venituri si de confort financiar. Dar sa fie suficient acest lucru? Iti pot cumpara  fericirea?

Charles Richards, autorul cartii „Psyhologia bogatiei”, spune ca averea  trebuie folosita pentru a-ti crea viata pe care ti-o doresti. “A invata sa manageriezi responsabilitatea banilor si sa fii de folos altora, este similar cu capacitatea de a folosi curentul electric intr-o maniera productiva. Putem deveni transformatori puternici pentru societate, dar cum folosim acea putere, este o responsabilitate  cu adevarat foarte mare”, spune scriitorul.

Crezi ca dupa o viata modesta, cu venituri medii, poti avea garantia ca odata cu cresterea averii, iti va creste si gradul de fericire? Important este cat de fericit esti in general, cu sa fara bani. De abia atunci vei stii cum iti vor folosi veniturile in plus. Daca iti vor aduce si mai multa fericire, sau mai multa tristete.

Conteaza asta cu adevarat? Da, conteaza. Dar sunt pasi de facut spre fericire. Si primul din ei este atingerea unui stil de viata stabil. Asta insemnand un acoperis deasupra capului pentru tine si familia ta. Ce faci apoi? Incepi sa frecventezi locuri mai high class, precum magazinele unor branduri renumite sau restaurante fitoase si iti cumperi masina la care ai visat dintotdeauna. Dar asta sa  insemne fericire? Poate ca da, insa pentru scurt timp. Renuntarea la fericire pentru placeri de genul acesta, este in general o „afacere”proasta.

David Geller, autorul cartii “ Bogatie si fericire” spune ca oamenii ar trebui sa foloseasca banii proveniti din succesul financiar pentru a crea relatii mai bune cu cei din jur, pentru a aduce fericirea in vietile lor. Si ca bogatia este despre resursele pe care le folosim pentru a construi viata pe care ne-o dorim cu adevarat. “Cand definim bogatia in termeni strict financiari, subestimam puterea celorlalte elemente ale „bogatiei” noastre. Si de cele mai multe ori, incheiem cautand solutii convingatoare cu privire la provocarile noastre cele mai mari”, adauga Geller.

Fericirea sta de fapt dupa colt, tu nu trebuie decat s-o gasesti. Dar cum?

David Geller recomanda sa analizezi lucrurile care iti place sa le faci cel mai mult, cele care te streseaza si partea din viata ta care ar trebui sa sufere cele mai multe stransformari. Apoi  imparte cu cei dragi toate aceste lucruri si ramai langa cei care te sprijina cu adevarat. Apoi treci la fapte, fa o schimbare majora, ceva care te va impinge catre un viitor mai bun si mai fericit.

Aduc banii fericirea? Concluzia mea este ca nu. Fericit poti fii oricand, cu sau fara bani. Fericirea tine doar de sufletul tau. Si de energia oamenilor dragi care iti sunt aproape in fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *