Atunci când ai frigiderul gol și esti în pană de idei

Ni se intâmplă uneori să venim acasă înfometați, după o zi de muncă, și să descoperim că frigiderul este aproape gol. E clar, (iar) am omis să mergem la cumpărături deși ne propusesem asta încă de dimineața. Stomacul „chiorăie” și trebuie să luăm rapid o decizie. În găsirea unei soluții de “supraviețuire” cautăm și în cămară soluții salvatoare și găsim câteva conserve de Eva Sardine în ulei vegetal (cu sau fără lamaie) sau Eva Sardine în sos tomat. Ce buuun, gata, am găsit soluția! Și mai rapid de atât nici că se putea!

Şi pentru că ne place să ne răsfățăm puțin sau să ne impresionăm partenerul şi copiii cu un preparat frumos în farfurie, luăm ca exemplu 3 rețete mega-ușoare și la îndemâna oricui, sugerate de Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România:

  1. Pentru partea masculină a familiei, care nu se mulțumește cu orice, vom pregăti fasole verde cu Eva Sardine  în ulei vegetal. Soluția vine tot din cămară, pentru că fasolea verde din conservă poate fi bună prietenă cu peștele Eva Sardine în ulei vegetal! Nu trebuie decât să călim pentru câteva minute fasolea cu puțină ceapă, să condimentam bine, să adăugăm câteva bucăți de pește din conserva Eva și gata. Simplu și gustos!
  2. Pentru copiii, cărora le plac foarte mult pastele, o combinaţie cu conserva de pește Eva Sardine în sos tomat va fi una de succes. După ce fierbem câteva paste all dente și le scurgem de apă, le punem pentru încă 2 minute într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încins. Asezonăm cu puțin cimbru și piper și peste minunea rezultată adăugăm câteva bucăți de pește din conserva Eva – acum e totul numa’ bun de servit!
  3. Doamnele – care ar vrea să se poată supune mereu dietei cu ‚apă plată cu lamaie’ – pe lângă degustatul din preparatele celorlalți, se pot “auto-premia” cu 2-3 felii de pâine rumenite bine în cuptor sau toaster peste care pun pastă de avocado şi apoi peşte din conserva Eva Sardine în ulei vegetal cu lămâie. Nu ai lămâie în casă? Nu-ți face probleme, conserva aceasta conține suc de lamaie din plin.

Ceea ce nu știai!

Este faptul că sardinele reprezintă o excelentă sursă de proteine, nutrienți și antioxidanţi, având avantajul de a nu avea multe calorii. Nu desconsidera conservele de peşte, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Un lucru deloc de neglijat este că pielea şi oasele peștelui din conservă sunt comestibile. În plus, acele oase mici conţin o cantitate de calciu suficientă încât să acopere necesarul zilnic pentru un adult, extrem de ușor de absorbit și de folosit de către organism.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...