Noutati, Tu ce mananci azi?

Alimente naturale cu efect diuretic

Alimente cu efect diuretic sunt alimente naturale bune datorită principalelor proprietăți: stimulează diureza, previn și evită balonarea, elimină senzațiile deranjante ale abdomenului inferior, te ajută să te simți mai bine și să te menții în formă.

Alimente naturale diuretice sunt toate alimentele (în special fructe și legume), care sunt bune pentru sănătate și care ar trebui să fie incluse cu regularitate în dieta noastră de zi cu zi. Acestea sunt alimente comune și ușor de găsit.

Chiar dacă sunt naturale, sunt alimente cu efect diuretic și trebuie consumate în doza potrivită. Dacă, pe de o parte, sunt indicate pentru favorizarea diurezei și celor care suferă de insuficiență cardiacă sau renală, pe de altă parte, pentru o lungă perioadă de timp și dacă sunt consumate în cantități exagerate, ele pot provoca deshidratare sau o pierdere excesivă de lichide. Acesta este motivul pentru care alimentele diuretice naturale nu sunt recomandate într-o perioadă a anului când oamenii tind să facă mult sport.

10 alimente cu efect diuretic dintre dintre cele mai frecvent consumate și urmărite pe tot parcursul anului.

1. Țelina

Perfectă pentru sosuri și salate, țelina are mari proprietăți antioxidante și calmante, asemănătoare mușețelului.

Tocmai datorită acestei caracteristici, țelina poate fi un panaceu pentru cei care suferă frecvent de tulburări gastrice, crampe abdominale sau arsuri la stomac neplăcute. La aceste particularități se adaugă efectul diuretic al țelinei: are proprietăți depurative și este compusă din apă, în cea mai mare parte.

2. Ananasul, perfect pentru arderea grăsimilor

Pe lângă că arde grăsimile, ananasul are multe alte calități. Întărește gingiile și ne ajută să avem întotdeauna dinți sănătoși (datorită vitaminei C), previne îmbătrânirea pielii, combate ridurile sau acneea (dacă sucul său este răspândit pe piele timp de aproximativ zece minute). De asemenea, conține o substanță, în special în tulpină, care ajută digestia și are un efect diuretic ridicat. Ananasul este perfect, mai ales vara.

3. Mărul

Toată lumea știe, mărul este bun pentru sănătate dacă este consumat o dată pe zi. Un fruct deosebit (mai ales datorită numeroaselor sale proprietăți oferite pielii), mărul este ingredientul perfect și pentru pregătirea prăjiturilor gustoase și a dulcețurilor delicioase. În plus, efectul său diuretic este prețios.

4. Citeste mai mult aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *