Evenimente

Am aflat care sunt cele mai revolutionare tehnici de rejuvenare!

Tineretefarabatranete este un „deziderat” al femeii moderne, tocmai de aceea am aflat intr-o sesiune de raspunsuri si intrebari, care sunt cele mai noi tratamente de intinerire ale tenului, cum putem scapa de cearcanele inestetice, de ridurile de expresie si cum tratam cicatricile post-acneice.

Participant al Congresului International IMCAS (International Master Course of Aging Skin), desfasurat la Paris, dar si la alte cursuri si workshop-uri internationale, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București si medic specialist in cadrul clinicii ProEstetica, doctorul Oltjon Cobani a abordat tema tehnicilor revolutionare de rejuvenare.

“Pe frunte, intre sprancene, la colturile exterioare ale ochilor si in jurul gurii, ridurile de expresie reprezinta un subiect de preocupare al femeilor, inca din adolescenta. Acestea trebuiesc tratate din timp pentru a nu se agrava, de aceea cele mai bune metode pentru estomparea lor raman botox-ul si filing-ul cu acid hialuronic. Cearcanele rerezinta o problema frecventa a pacientilor din Romania care vin in cabinetul medicului estetician. Acestea pot fi de natura ereditara sau sunt rezultatul inaintarii in varsta. Alte cauze sunt stilul de viata dezordonat, alimentatie precara si stresul cotidian.Tehnicile inovative de tratare ale cearcanelor presupun umplerea acestora cu tesut adipos (grasime), recoltat din zona abdominala sau din solduri.  <<Preparat>> in prealabil, acesta este introdus prin folosirea unor canule fine, in zona cearcanelor. Prin injectarea cu tesut adipos obtinem nu numai umplerea cearcanelor si disparitia culorii vinetii (data de muschiul orbicular), ci si o rejuvenare a acestei zone. Fiind bogat in celule stem, tesutul adipos are un rol regenerator asupra tesuturilor din zona oculara, datorita factorilor de regenerare pe care acesta le poseda.

In cazul existentei pungilor la nivelul pleoapei inferioare, aceastea pot fi tratate in doua moduri in functie de dimensiunea lor: daca  sunt de dimensiuni reduse  se poate efectua o remodelare cu tesut adipos a zonei, daca aceste pungi sunt de dimensiuni mari, atunci este necesara efectuarea unei blefaroplastii transconjunctivale sau blefaroplastie clasica (daca prezinta si piele in exces).

Cicatricile postacnee reprezinta o provocare in chirurgia estetica. Exista multiple tratamente in momentul de fata (acid hialuronic, lasere, dermoabraziune etc). Niciuna dintre acestea, efectuata separat, nu poate garanta un rezultat satisfacator. Sunt de parere tehnicile combinate dau rezultatul cel mai bun. Personal, prefer un tratament combinat intre laser fractional sau dermoabraziune si lipofilling. In timp ce laserul fractional sau dermoabraziunea reparara  la suprafata, injectarea tesutului adipos rezolva cicatricile sub tegument (fibroza subtegumentara este destul de importanta in cazul cicatricilor postacnee) asigurand astfel o regenerare la acest nivel si prevenind recidivele”, a declarat dr. Oltjon Cobani.

Evenimentul Tineretefarabatranete a avut loc in laboratorul de moda Chemistry, iar invitatele s-au delectat cu smoothie-uri naturale de la Smoorahug.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *