Zilele calduroase de vara se apropie si, odata cu ele, sezonul de varf pentru inghetata – un deliciu imposibil de refuzat. Daca ai o pasiune pentru inghetata si iti plac dulciurile facute in casa, combina-le in retete surprinzatoare pentru un rasfat dublu! Incearca aceste deserturi irezistibile si ofera-ti cateva momente de placere pura!
Negresa cu inghetata de piersici si fructul pasiunii
Nimic nu se potriveste mai bine cu textura bogata a negresei decat o inghetata racoritoare de capsuni. Pentru 4 portii ai nevoie de 120g unt, 120g zahar, 60g cacao, praf de copt, praf de sare, 1 lingura esenta de vanilie, 2 oua, 100g faina, 50g ciocolata neagra si cateva cupe de inghetata Romantique de piersici si fructul pasiunii de la Alpin57Lux, deliciul de la congelator care va desavarsi gustul acestei retete.
Incalzeste cuptorul si unge tava cu unt. Topeste untul la foc mic intr-o tigaie, adauga zaharul si amesteca pana cele 2 ingrediente se combina, apoi ia-le de pe foc si toarna compozitia astfel obtinuta intr-un castron. Adauga si cacao, praf de copt, esenta de vanilie si putina sare. Incorporeaza ouale, faina si bucatile de ciocolata si amesteca incet. Mixeaza bine pana cand compozitia devine omogena, apoi toarna aluatul in tava de copt. Da la cuptor 40-45 minute, lasa sa se raceasca si serveste cu o cupa de inghetata Romantique deasupra.
Banane prajite cu inghetata
Pentru doua banane ai nevoie de doua oua, o ceasca de lapte, o ceasca de faina, zahar vanilinat si inghetata de ciocolata. Din oua, lapte, faina si zahar vei face un amestec asemanator compozitiei de clatite, prin care treci bananele. Pune la incins uleiul intr-o tigaie, iar cand incepe sa sfaraie, adauga bananele. Lasa-le cam 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii si scoate-le pe un servetel de hartie, ca sa indepartezi excesul de ulei. Presara putin zahar pudra deasupra si imbogateste-le gustul cu cateva linguri de inghetata Romantique de ciocolata si menta, absolut delicioasa!
Mere coapte cu inghetata si scortisoara
Combinatia irezistibila te va cuceri de la prima degustare! Ingredientele sunt 4 mere, 4 portii de inghetata Malgra de vanilie cu sos şi bucaţi de caramel, 2 linguri de miere si scortisoara. Spala merele si da-le cuptor, la foc iute, pentru 30-40 de minute. Ai grija sa le verifici constant si sa le intorci pe toate partile, ca sa nu se arda. Scoate-le din cuptor, aseaza cate un bulgare de inghetata langa fiecare mar si presara deasupra cate o lingurita de miere si putin praf de scortisoara.
Gofre cu inghetata
Gofrele sau vafele – un rasfat cu specific belgian – sunt desertul perfect mai ales pentru copiii pofticiosi. Pentru patru portii iti trebuie 250g faina, 3 oua, 3 linguri zahar, 500 ml lapte, un plic de praf de copt, 100g unt topit, o esenta vanilie, un praf de sare si inghetata pentru topping. Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile pana devin spuma. Amesteca galbenusurile cu laptele, esenta si untul topit, apoi incorporeaza faina amestecata cu zaharul, sarea si praful de copt, iar la sfarsit albusurile spuma. Toarna compozitia cu un polonic intr-o forma de gofre incinsa. Poti pune cupa de inghetata deasupra sau intre doua felii si vei obtine un sandvis dulce si delicios. Alege Malgra cu fructe de padure si ofera-ti o clipa de rasfat absolut!