Frumusete, Noutati

5 sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras

Fiecare persoană se naște cu un anumit tip de ten, care se poate schimba pe parcursul vieții datorită mai multor factori precum hormonii, înaintarea în vârstă sau îngrijirea necorespunzătoare. Tenul gras este printre cele mai des întâlnite tipuri de ten, iar el vine atât cu probleme, cât și cu beneficii.

Tenul gras produce mai mult sebum, tocmai de aceea va menține pielea mai hidratată. Ce înseamnă acest lucru? Mai puține riduri față de o persoană cu tenul uscat. În schimb, datorită excesului de sebum ești predispusă la apariția acneei și a punctelor negre.

Specialiștii El Studio Style îți vin în ajutor cu câțiva pași de îngrijire pentru ca tu să te bucuri de o piele sănătoasă și strălucitoare:

  1. Curăță pielea atât dimineața, cât și seara

Pasul cel mai important pentru îngrijirea tenului este curățarea. Ai nevoie de un gel blând, dar eficient, care să îndepărteze impuritățile, excesul de sebum și pielea moartă astfel încât porii să poată respira și ca să previi apariția punctelor negre.

Chiar dacă dimineața ți se pare că pielea este curată, pe timpul nopții, pielea elimină celule moarte și sebum care trebuie îndepărtate.

2. Folosește un toner

După curățare, nu trece direct la crema hidratantă. Pentru îngrijirea tenului gras și acneic este important să adaugi și un toner în rutina de îngrijire pentru câ te va ajuta cu fermitatea și exfolierea pielii astfel încât, în timp, ea va avea un aspect mai tânăr. Alege un toner exfoliant care să conțină unul din ingredientele active de mai jos:

  • Acid salicic;
  • Acid glicolic;
  • Acid lactic.

3. Îngrijirea de acasă trebuie completată cu tratamentele profesionale din salon

Există numeroase produse pe care le poți folosi acasă pentru a ține sebumul sub control precum retinolul, care îți menține porii curați și tenul strălucitor. Alege un produs cu o concentrație mică de retinol la început, până ți se obișnuiește pielea cu această substanță însă din când în când răsfață-te și cu o vizită la un salon de înfrumusețare unde specialiștii vor analiza starea pielii tale și îți vor recomanda tratamente eficiente pentru un ten sănătos.

4.Hidratează-te constant

Hidratarea nu se face doar de la exterior, ci și de la interior. Astfel, dacă vrei ca pielea ta să fie în cea mai bună formă, asigură-te că bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi și consumă alimente bogate în apă și nutrienți.

Pentru îngrijirea tenului gras ai nevoie de o cremă hidratantă ușoară, care să fie pe bază de apă și să nu conțină uleiuri

5.Folosește zilnic cremă cu protecție solară

Acest sfat este util pentru îngrijirea oricărui tip de ten, nu doar a celui gras, indiferent de anotimp, deoarece protecția UV previne ridurile și îmbătrânirea prematură. Da, chiar și atunci când afară este înnorat!

Pentru tratamente cosmetice la prețuri last minute accesează www.promo.el-studio.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *