5 motive pentru care să alegi produse de îngrijire a tenului pe bază de alge marine

Există pe piaţă numeroase produse cosmetice, unele mai atrăgătoare ca altele. “De obicei alegem în funcţie de reclamă, de informaţiile găsite pe internet şi de recomandările prietenilor. Însă recomandările cele mai potrivite le vom primi întotdeauna de la un specialist în domeniu.”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania. Si totusi, cum faci diferenta?        Ingredientele din cosmetice diferă în funcţie de tipul de ten, de vârstă şi de problemele pe care dorim să le rezolvăm. La începutul anilor ’80, Lydia Sarfati, fondatoarea Repêchage, a fost prima persoană care a introdus în produsele cosmetice extractele din alge marine. Cercetările au demonstrat că acestea aduc o mulţime de beneficii pielii. Tu stii de ce e bine să alegem produse pe baza de alge marine ?

  1. Algele marine ajută la hidratarea pielii. Acestea ajută la refacerea stratului hidro-lipidic şi împiedică evaporarea apei din ţesut.
  2. Algele marine luptă împotriva problemelor cauzate de acnee. Porphiridium Cruentum este o algă ce ajută la reglarea activităţii glandelor sebacee, vindecând mai rapid acneea. O găsim în colecţia Repêchage Hydra Medic.
  3. Fiind bogate în acizi graşi, proteine şi aminoacizi, algele luptă împotriva îmbătrânirii premature, menţinând astfel pentru mai mult timp pielea sănătoasă şi fără riduri. Un exemplu este Alga Aosa, pe care o găsim în colecţia Repechage Biolight. Această inhibă elastazele (enzimele care distrug elastina), ajutând astfel la refacerea elasticităţii tenului.
  4. Algele protejează în mod natural împotriva razelor soarelui, atât cele UVA, cât şi cele UVB. Razele UVB sunt cele pe care le simțim pe moment și ne bronzează, cele UVA sunt razele dăunătoare pe termen lung, care provoacă îmbătrânirea pielii.
  5. Produsele corporale pe bază de alge marine ajută la eliminarea toxinelor din piele. Prin eliminarea toxinelor, tratamentele corporale bogate în alge luptă împotriva celulitei şi a retenției de apă şi au un impact major în procesul de slăbire.

Este important de ştiut că algele marine au un conţinut crescut de vitamine, minerale şi aminoacizi care menţin pielea sănătoasă şi o hrănesc în fiecare zi!

You may also like...